DOBANOVČANIMA JEDAN GOL DOVOLJAN ZA TRI BODA

Posle četiri uzastopne pobede brod Dobanovčana je potopljen prošle nedelje u Lazarevcu. S toga, danas ulaze u susret sa Kruševljanima rešeni da pobedom uplove u mirnu luku spasa.
Prvo uzbuđenje sa hepiendom je viđeno u 13. minutu. Vajon je uposlio Rajevca, koji je ispalio projektil zemlja-vazduh u protivničke rašlje, za vođstvo Dobanovčana. U nastavku se vodila rovovska borba, tvrda igra, bez maštovitosti. Sve što je viđeno do odmora su šut Janjića u 34. minutu sa dvadesetak metara i Novakovićev udarac glavom posle kornera tri minuta kasnije. Oba puta lopta je završila van okvira gola gostiju.


Drugo poluvreme počinje u sporom ritmu. Prvu iole ozbiljniju akciju prave domaći u 56. minutu. Anđelković je lepo pronašao Dobrijevića na 14 metara od gola, a ovaj šutira iz prve, neprecizno. U 62. minutu Janjić je sa 22 metra oprobao svoj ubojit šut, uspešan je golman gostiju Todorović. 
Rajevac je mogao postići i drugi gol u 70. minutu, njegov volej sa 10 metara na volšeban način je odbranio sedamnaestogodišnji Todorović. Prvu stopostotnu priliku za gol, gosti imaju u 75. minutu. Rezervista Trajković je ubacio loptu u prazan prostor, utrčao je Golubović i šutirao sa 8 metara, Mirković je spasao svoj gol bravuroznom paradom.
Poslednjih 15 minuta Trajal stihijski napada ne bi li došao do izjednačenja, međutim nisu uspeli ni da priprete. Sa nova tri boda Budućnost je napredovala na 6. mesto, dok je Trajal ispod crte na 12. poziciji. Naredno, vanredno, 23. kolo na programu je u sredu kada u Dobanovce dolaze već otpisani Vranjanci, dok Trajal u Kruševcu dočekuje komšije iz Jagodine u direktnoj borbi za opstanak.

Izvor: Srbijasport.net