ZA JANJIĆA NEMA TAJNI NA SREDINI TERENA

Milan Janjić (28), jedan je od iskusnijih igrača u redovima Budućnosti. Janjić se letos po treći put vratio u redove Budućnosti iz Inđije i odigrao svih 17 utakmica protekle polusezone. Uprkos tome što nije prošao kompletne pripreme bio je najstandardniji i stekao naklonost i Kuljića i Stevanovića. Deseto mesto na tabeli, prvo iznad crte (dva boda više od ugrožene GFK Dubočice), nije za opuštanje i svesni su da im na proleće predstoji velika borba za potvrdu dosadašnjih rezultata.

– Generalno zadovolan sam, kako svojim tako i ekipnim učinkom, mada uvek može bolje. Igrali smo konstantno u formaciji 4-2-3-1, sa četvoricom štopera u zadnjoj liniji i dva vezna ispred. Imamo dovoljno kvaliteta da ispoštujemo sve zahteve trenera, mada nas rezultati nisu ispratili. Kada je u pitanju starosna struktura dobro smo izbalansirani i miks smo mladosti i iskustva. Primaran cilj u nastavku prvenstva biće opstanak, da negujemo prepoznatljiv i zanimljiv stil igre, i da se afirmišemo na fudbalskom tržištu – poručio je iskusni Janjić, kome je specijalnost igra napred, dubinski pasovi i dobar pregled terena.  

Dva stručnjaka su se smenila tokom jeseni na klupi Dobanovčana. Koliko to može da odmogne, a koliko da pomogne timu?
– Dobro je na kratke staze, da malo ekipu razdrma i ulije joj dodatnu energiju. Na duže staze ne baš, jer treba se navići na novi sistem rada, i to usred prvenstva – kaže vezista o ulozi trenera.

Budućnost je, kaže on, jedini klub među prvoligašima koji potiče iz mesne zajednice, i u tome se ogleda njihova specifičnost. Nije im lako jer se treba izboriti za mesto pod suncem među gradskim klubovima sa neuporedivo dužom tradicijom i većim budžetom.

izvor: srbijasport.net