NIKOLA MIRKOVIĆ ZA JAČI BEDEM

PRVA LIGA U BUDUĆNOSTI (DOBANOVCI) ČVRSTO REŠILI DA OSTANU U OVOJ KONKURENCIJI

Nikola Mirković golman Mladosti GAT drugolasirane ekipe Prve lige, a ranije član Napretka, Rada, Mladog radnika, Spartaka i inostranih klubova, potpisao je za Budućnost (Dobanovci). Rođeni Smederevac prošao je školu Partizana, a u sezoni 2020/21, bio je već na golu Dobanovčana.

Mirković je po statističkim parametrima, najbolji čuvar mreže u ligi i mnogo je doprineo da odbrana Mladosti bude najčvršća sa samo 13 primljenih golova. Velikom energijom unosio je dodatno samopouzdanje ekipi, a voli da učestvuje u igri, često i kao treći bek.

Imao sam nekoliko ponuda superligaša, ali prva želja, odlazak u inostranstvo, nije se ostvarila. Poziv Maneta Smiljanića i Nedeljka Ostojića rado sam prihvatio, znamo se dobro, već smo sarađivali i želim da pomognemda ostvarimo ciljeve – istakao je Mirković.

Šta očekujete od nastavka prvenstva?

Većinu igrača poznajem, ako se uzme u obzir da će biti još pojačanja mislimo da imamo realne šanse da izborimo opstanak, da ne verujem u to ne bih ni dolazio. Poverenje je obostrano.

Pozicija u donjem delu tabele bila je povod članovima sportskog sektora da zavrnu rukave i krenu u potragu za pojačanjima. Naučili su lekciju da se kuća podiže od temelja, pa su ispravili propuste i doveli najboljeg golmana prvoligaškog karavana, čije kvalitete su dobro poznavali.

Nedeljko Ostojić, sportski direktor, sijao je od zadovoljstva što je uspeo da privoli Mirkovića da se vrati u Dobanovce, iako je poznato koliko je unosnih finansijskih ponuda imao sjajni čuvar mreže.

Postoje igrači predodređeni da budu lideri i da nose ekipu, a jedan od njih je Nikola MIrković. Ljudskim i fudbalskim kvalitetima zadužio je klub i drago nam je da opet među nama. Nastojimo da vratimo igrače koji su u Dobanovcima ostavili trag. Trenutna pozicija je takva da nam nisu potrebne novajlije da bismo dobili kvantitet, već isključivo igrači sposobni da donesu prevagu, da nas izvedu iznad crvene linije. Na listi želja je još imena sa kojima želimo da podignemo kvalitet ekipe. Blizu smo realizacije i nećemo dozvoliti da ispadnemo iz lige – jasan Ostojić.

Od Mirkovića se očekuje da preuzme konce odbrane koja je primila 34 gola tokom jeseni i da velikim iskustvom donese potrebnu čvrstinu.

Izvor: Žurnal – Z. Zirojević