NEDELJKO OSTOJIĆ: ULAZIMO U NOVU SEZONU SA VIŠIM CILJEVIMA

Sutra na Vidovdan startuje sa pripremama fudbalski pogon Budućnosti iz Dobanovaca. Kompletne pripreme odradiće na svom stadionu gde imaju optimalne uslove za rad, mada postoji mogućnost, ukoliko na vreme bude selektiran tim, da odu u neku od stalnih baza.

Za sada u Dobanovce su došli golman Zemuna Bondžulić, Hodžić iz Leštana i mladi reprezentativac Ugande IDDI ABDUL WAHID. Spisak nije konačan i traže se još tri igrača u svakoj liniji tima. Budućnost je napustio napadač Dobrijević, koji je pristupio Kolubari i Mirković je pojačao novog prvoligaša Mladost GAK.

Sportski direktor Nedeljko Ostojić napominje da će prvu nedelju obeležiti rad sa većom grupom fudbalera.

– Narednih pet sedmica postavićemo postulate, na koji način i kako ćemo igrati u napadu a kako u odbrani. Ulazimo u novu sezonu sa podignutom lestvicom i višim ciljevima, da izađemo iz zone komfora kako bi postali pravi takmičarski tim za respekt i poštovanje. Cilj je da svake godine napredujemo i nađemo se u gornjem delu tabele – otkriva nam ciljeve i zadatke koji stoje pred njima. Zadovoljan je radom trenera Vladice Petrovića, za koga kaže da je izuzetno kvalitetan kao čovek  i stručnjak. Igrači su, kaže, navikli na njegove zahteve i to će u znatnoj meri olakšati dinamiku rada i formiranje tima.

Najveće pojačanje za Dobanovčane predstavlja ostanak okosnice tima i u odnosu na prošlu sezonu ostalo je 80 odsto igrača. Na pitanje kako pronalazi odgovarajući profil igrača, Ostojić ima spreman odgovo.

– Dugo sam u fudbalu i imam razgranatu mrežu skauta u koje imam poverenje. Svaki igrač mora da prođe svojevrsni filter a to je da poseduje neophodni kvalitet, da se uklapa u trenersku filozofiju, da ima strast i da se uspešno nosi sa pritiskom. Pažljivo gledam video materijal, kako potencijalno pojačanje igra na domaćem terenu, kako na strani i eventualno ako nastupa za neku od reprezentativnih selekcija – otkriva oprobani recept prvi operativac dobanovačkog prvoligaša.