MLADI NEMANJA NOVAKOVIĆ

Evo jednog mladog momka pred kojim je tek vreme dokazivanja, ali i vreme kada će dobiti pravu šansuna velikoj sceni. U pitanju je Nemanja Novaković, 19-godišnjak centralni bek Budućnosti iz Dobanovaca.

Visoki centralni bek igra debitantsku sezonu u Prvoj ligi Srbije i jesenji deo prvenstva poslužio je da oseti žar borbe u ovom rangu. Nastupio je na 4 utakmice u jesenjem i sada na 2 utakmice prolećne lige. Oni koji su imali prilike da ga uživo gledaju kažu da je izuzetan potencijal, veoma kvalitetan štoper koji se bolje služi levom nogom.

Visinom dominira i predstavlja veliki problem protivničkim špicevima, naročito u skok igri. Mekana leva noga precizan pas, jako dobro čita akcije i školski se postavlja u defanzivnoj liniji. Prošao je juniorske selekcije u Brodarcu, a prošlu sezonu proveo u superligašu TEK Slogi. Tokom priprema odigrao je svaku utakmicu jako dobro, postepeno je podizao svoje samopouzdanje, a njegov doprinos igri Budućnosti sve je veći. U klubu iz Dobanovaca mnogo očekuju od ovog mladog Valjevca.

izvor: ftbl.serbia