MIROLJUBIVO U DOBANOVCIMA

Posle startnog poraza u Šapcu, Budućnost je uknjižila tri boda nad Grafičarem kod kuće i Bačkom u gostima i danas dočekuje bivšeg Superligaša sa Zlatibora, s verom u novu pobedu. Sam početak susreta nije nagoveštavao da će tako i biti. Naime, igrao se 18. minut kada je Miloradović našao rupu u odbrani domaćih i sa 16 metara poslao loptu van domašaja golmana za vođstvo od 1:0.

Domaći prvu dobru akciju izvode u 26. minutu kada je Arsić lepo pronašao Tripkovića, njegov šut sa desetak metara sjajnom paradom je zaustavio Savić. To je ujedno bilo sve od zanimljivosti u dosta siromašnom prvom poluvremenu.

Krenuli su Dobanovčani agresivnije u nastavku. Janjušević je nesmotreno odigrao rukom u svom kaznenom prostoru i posle kraćeg razmišljanja sudija utakmice je pokazao na jedanaesterac za domaće. Siguran izvođač sa bele tačke je bio kapiten Lučić, igrao se 56. minut.

Zlatibor od 61. minuta ostaje sa 10 igrača, Rmuš je zbog simuliranja prekršaja u protivničkom kaznenom prostoru dobio žuti karton, a pošto mu je to bio drugi, završio je utakmicu pre vremena. Potom Janjić u 65. minutu proverava budnost gostujućeg golmana udarcem sa oko 10 metara, ovaj se nije dao iznenaditi.

I pored svih pokušaja da totalno preokrenu rezultat, domaći do kraja nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gostujući gol, tako da je ostalo nerešeno, što je i najpravedniji ishod utakmice. Sledećeg vikenda na programu je 5. kolo, Budućnost je gost Timoka u Zaječaru, dok Zlatibor ugošćuje pančevački Železničar.

BUDUĆNOST – ZLATIBOR 1:1 (0:1)

STADION:FK Budućnost. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Lukić Aleksandar. POM.SUDIJE: Božović Boško i Milićević Srđan. STRELCI: Lučić 56.min (k.u.) (Budućnost), Miloradović 18.min (Zlatibor). ŽUTI KARTONI: Novaković (Budućnost), Ivković, Cvetić i Rmuš (Zlatibor). CRVENI KARTON: Rmuš 61.min (drugi žuti) (Zlatibor).

BUDUĆNOST: Golović, Šljivić, Stojanović, Lučić (Milić), Arsić (Markišić), Ilić, Tripković (Emeka), Veselinović, Kodžić (Ninković), Janjić, Novaković (Avrić). 

ZLATIBOR: Savić, Janjušević, Dašić, Bašić, Radosavljević (Radoman), Ivković (Krkotić), Cvetić, Marković, Miloradović (Denić), Čumić, Rmuš. 

Izvor: Srbija Sport