LUČIĆ GAZI 17. SEZONU U DRESU BUDUĆNOSTI, VERUJE U NAJVIŠE DOMETE I SANJA SUPERLIGU

Ako za nekoga možemo da kažemo da je istinska legenda dobanovačkog fudbala, u pravom smislu te reči, onda je to Slobodan Lučić. Ove godine gazi sedamnaestu (!) sezonu u seniorskom timu Budućnosti. Po tom pitanju je unikat u srpskom fudbalu!

Postojala je mogućnost da 33-godišnji kapiten Dobanovčana napusti klub ovog leta, ali je ipak ostao. Sezona nije najbolje krenula, međitim pomak na bolje je više nego evidentan. Posle poraza na startu od Mačve, usledile su pobede protiv Grafičara i Bačke. Lučić kaže da je sve plod dobrog i kvalitetnog rada na treninzima.

 Dobro radimo i verujemo u svoje mogućnosti. Može se reći da smo zadovoljni početkom sezone. Izostali su bodovi protiv Mačve, mada smo i tada bili dosta dobri. Zbili smo redove i iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Nagrade su pobede protiv Grafičara kada smo nadoknadili dva gola zaostatka i ova na gostovanju protiv Bačke. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – rekao je Slobodan Lučić za MaxBet sport.

Na redu je duel protiv dojučerašnjeg superligaša, ekipe Zlatibora.

 Verujem da i Zlatibor, kao i ostale ekipe koje su ispale iz Superlige, žele da se što pre vrate u elitni rang. Tvrda su ekipa i sa njima smo uvek igrali zanimljive utakmice. Ipak, sada se igra u Dobanovcima, a mi na svom terenu uvek idemo na pobedu bez obzira ko je protivnik. Ekipu Zlatibora poštujemo, ali verujem da ćemo nastaviti pobednički niz – optimista je Lučić.

Pouzdani desni bek ističe i dobru saradnju sa šefom stručnog štaba, Vladicom Peterovićem.

– Šef je nekada bio vrhunski igrač, tako da zna kako je biti u kopačkama i zna kad i šta treba igračima. Kao i svaki trener, Vladica ima neke svoje principe i zahteve što se tiče igre, a u saradnji sa ostatkom stručnog štaba pravi jednu odličnu atmosferu i zaista je lepo biti deo takvog ambijenta.

Lučić je u seniorskom sastavu Budućnosti punih 17 godina! Takmičenje u Prvoj ligi je, kako za njega, tako i za klub, za sada najviši domet. Tekuća sezona u prvoligaškoj konkurenciji je ujednačena i biće, po svemu sudeći, veoma neizvesna. O tome koliko može Budućnost, teško je prognozirati, ali je Lučić optimista.

– Naš cilj je da budemo u gornjem delu tabele, da izborimo plasman u plejof, a potom bi išli korak po korak. Verujem da sa ovakvim pristupom imamo velike šanse da budemo u samom vrhu tabele. Ukoliko se ukaže prilika da se borimo za ulazak u Superligu, siguran sam da ćemo je iskoristiti. To je san mnogih generacija – zaključio je Lučić.

Budućnost posle tri odigrana kola ima šest bodova. Već u petak na programu je okršaj sa Zlatiborom, posle kojeg će slika o mogućnostima ekipe iz Dobanovaca biti jasnija.

Izvor: MaxBet sport