LIDER ZONE NAMUČIO „CRVENO BELE“

Crvena Zvezda 4 – 2 Budućnost (D) odigrali su prijateljsku utakmicu davne 1992 godine. Igralo se na stadionu Crvene Zvezde, gledalaca 300.

Sudija: Krstivoje Filipović

Strelci: 1:0 Jugović u 20, 1:1 Vidaković u 31, 2:1 Krupniković u 40, 3:1 Aćimović u 55, Jugović u 61 i 4:2 Vidaković u 80 minutu.

Crvena Zvezda: M. Jovanović, Nedeljković, Vasilijević, Vidaković, Belodedić, Kristić, Lazić, Jugović, Aćimović, Vuksanović, Krupniković.

Budućnost (D): Pešić, Budinčić, Simović, Vidić, Perišić, Šimšić, Bukvić, Kroso, Petrović, Vidaković, Maloduš. Igrali su još: Prokić, D. Stošić, B. Stošić, Đošić.

Važnost predstojećih utakmica u prvenstvu i finalu Kupa Jugoslavije, naterala je trenera Crvene Zvezde, Vladicu Popovića, da proveri igrače koji nisu tako često igrali u važnim mečevima. Njima su se još pridružili Belodedić, Jugović i Fudbaleri iz BiH koji treniraju zajedno sa crveno belim.

Budućnost (D) je pokazala igru koja se očekivala prvoplasirane ekipe beogradske zone. Nadahnuti imenom protivnika, Dobanovčani su pružili žestog otpor domaćinima čak su uspeli da postignu dva lepa gola.

Crvena Zvezda je samo na trenutke pokazivala svoje mogućnosti. Igrala je suviše opušteno, posebno u odbrani, tako je trener Vladica Popović sigurno imao o čemu da priča sa fudbalerima posle utakmice.