LEPA PRIČA U RAVNOM SREMU

Fudbaleri Budućnosti su na zasluženom odmoru, sezonu su završili na osmom mestu, što je najbolji rezultat od kada se takmiče u Prvoj ligi Srbije, a prvi put su startovali 2016/17.

U svetlu kvaliteta i imena rivala, kao činjenice da je ove godine ispalo osam ekipa, rezultat je iznad očekivanja i za respekt. Dobanovci su mala sredina, ali Budućnost se uspešno, već šestu sezonu takmiči u drugom rangu.

Do velikog uspeha ekipu su u prolećnom delu prvenstva, vodila dvojica iskusnih i proverenih stručnjaka. Budućnost je u zimus preuzeo Dragan Ivanović u prvih sedam kola zabeležio je četiri pobede, nerešen rezultat i dva poraza, pa je tim preuzeo Vladica Petrović. Tri kola pre kraja prvenstva izborio je opstanak, što je i bio glavni zadatak.

Ekipu sam preuzeo u devetom kolu i odmah smo u Leskovcu, pobedili Dubočicu. Bila je to jedna od ključnih utakmica u borbi za opstanak. Usledila je radost sa Slogom i sa ta dva vezana uspeha ušli smo u mirnije vode. Drago mi je što su momci prepoznali i prihvatili moj sistem rada, pa smo tri kola pre kraja rešili status u ovom rangu, što dovoljno govorilo o kvalitetu tima – kaže Vladica Petrović.

Ovo je ogroman uspeh za malo mesto kao što su Dobanovci, a to je ujedno i pokazatelj da rukovodstvo dobro i temeljno radi.

To je bio cilj, uz zadatak Nedeljka Ostojića, sportskog direktora, da tokom prvenstva afirmiše što veći broj mladih igrača. I sa te strane u potpunosti smo uspeli, Ilić, Ninković, Novaković i ostali dobrim igrama skrenuli su pažnju i očekujem da potvrde kvalitet u narednoj sezoni, da budu još bolji i produktivniji, da unaprede kako svoju i igru ekipe.

Već sada je izvesno da će sledeće prvenstvo biti teže, uz činjenicu da je stiglo šest dojučerašnjih superligaša. Posle odmora moramo da analiziramo protekle borbe za bodove i da sagledamo šta nas očekuje od avgusta. Konkurencija će biti još jača, dovoljno je baciti pogled na imena i ambicije timova koji su ispali iz elite. Cilj je da zadržimo fond igrača iz prošle sezone, izvesno je da će biti i odlazaka, ali ne sumljam u direktora Ostojića i predsednika Smiljanića da će dovesti pojačanje i da ćemo još jači i spremniji ući u novo prvenstvo – istakao je Vladica Petrović

MLADI NA METI VEĆIH KLUBOVA

Već sada postoji interesovanje većih klubova za nekolicinu mladih igrača. Dobar igrač se brzo prepozna, to je znak da smo dobro radili i postizali zapažane rezultate. Za mlade bi najpovoljnija varijanta bila da i sledeću sezonu nastave u Dobanovcima, da još više dobiju na prostoru i slobodi, da potvrde velike mogućnosti i da kao formiraniigrači odu u sredinu gde će pružiti još više – kaže Petrović.

Izvor Žurnal