DRAGAN IVANOVIĆ NA KLUPI DOBANOVČANA

Prvoligaš iz Dobanovaca startovao je sa pripremama 11. januara i trenutno se obavljaju neophodna testiranja. Budućnost je dugo tražila naslednika Dragana Stevanovića i izbor je pao na iskusnog stručnjaka Dragana Ivanovića, donedavno trenera Napretka, koji je ranije radio u Vojvodini, OFK Bačkoj…Radi se sa većom grupom igrača, jer se želelo da se da mogućnost igračima iz omladinskog pogona, kako bi Ivanović pažljivo pristupio selekciji i opredelio se za odgovarajući profil igrača koji dele njegovu fudbalsku filosofiju.

– Igrači se profesionalno odnose prema obavezama, i na osnovu pripremnih utakmica i u dogovoru sa stručnim štabom odlučiće se ko će ostati. Svi imaju ravnopravan tretman, bez obzira na godine i iskustvo i gleda se isključivo učinak na terenu. Očekivanja su da ćemo biti respektabilan sastav koji zastupa agresivnos i motivisanost, kako bi u svakom momentu znali šta treba da radimo, i da uvek tražimo put do nove pobede – navodi sportski direktor Nedeljko Ostojić i dodaje: – Tražićemo od igrača da daju više od maksimuma, izađu iz zone komfora, jer samo tako mogu da napreduju i dođu do željenog rezultata. Nastavljamo tamo gde smo stali, i dobra je stvar da smo zaustavili pad i težićemo da budemo na lestvici što više. Napravili smo tim spoj mladosti i iskustva, ne volim da gubim, ne priznajem da je neko bolji od nas, teren je jedino merilo – poručio je Ostojić, „naoružan“ dozom optimizma i vere u novi tim Budućnosti.

Od prvotimaca Dobanovce su napustili golman Katić i Luković. Spisak pojačanja nije konačn i za sada nova lica su desni štoper Pajović, nekadašnji igrač Partizana, Napretka, Rada, levi spoljni Zlatković iz Dinama (Pančevo), stigao je mladi i perspektivni Ninković i polušpic IMT-a Arsić.

Dobanovčani su već imali prvu proveru protiv Jedinstva iz Surčina (5:1), slede Leštani, OFK Mladenovac… Postoji mogućnost da Budućnost ode na dvonedeljne pripreme van Srbije i vrati se nedelju dana pre nastavka prvenstva.

izvor: srbijasport.net