DOBANOVČANI DOVELI ONO ŠTO SU ŽELELI

Poslednji posao trener Dragan Ivanovića, pre dolaska u Dobanovce, bio je u Napretku. Nedelju-dve dana pre završetka jesenje polusezone Nedeljko Ostojić, sportski direktor, je uspostavio kontakt sa poznatim stručnjakom i dobio je u načelu obečanje da ukoliko ne pronađe angažman u Super ligi da će doći na klupu Budućnosti. Kako reče Ivanović, brzo su našli zajednički jezik, pogotovu što je Ostojić veliki znalac za skauting, tako da je treneru olakšan posao kad je u pitanju pronalazak i odabir određenog profila igrača.

– Neko moje viđenje je da je ekipa solidna, ne preterano jaka, i da ima jedno 5-6 igrača prvoligaškog potencijala. Trebalo je tim popuniti na mestima gde smo ostali deficitarni. Krenimo od golmana i prazninu nastalu odlaskom mladog Katića popunio je iskusni Mirković, koji će biti važna karika. Na poziciji levog beka smenjivali su se jesenas Smiljanić i Markišić, mada to nisu njihove prirodne pozicije, tako da smo dolaskom Veselinovića Iz Bačke Palanke rešili to pitanje. Stigao je talentovani bonus Ninković, Pajović će pojačati konkurenciju napred, gde ćemo pored Dobrijevića imati Rajevca (Kazahstan) i Pakovića iz Proletera. Sa nama je tamnoputi kapiten Sudana, na prvi pogled deluje fizički moćno, videćemo kako će se uklopiti – kaže Ivanović i naglašava da su doveli ono što su želeleli.

Danas će Budućnost omeriti snage sa Vojvodinom, bez obnzira što su “lale” danas igrale na otvaranju superligaške sezone.- Do sada smo igrali sa srpskoligašima, gde smo bili dominantni (tri meča dobili, jedan izgubili). Mnogo će nam značiti utakmica sa Novosađanima, kako bi videli kako se ekipa ponaša protiv kvalitetnijeg protivnika. Zadovoljan sam kako su momci radili, poslužilo nas je vreme. Kako nismo bili kompletni, odustali smo od odlaska na pripreme. Sutra se navršavaju četiri nedelje rada i u preostale dve ćemo udariti glazuru i definitivno formirati sastav za nastavak prvenstva. Za to će nam poslužiti dueli sa 1. Majem iz Rume u sredu i generalka narednog vikenda sa OFK Žarkovom – objašnjava Ivanović.

Po mišljenju poznatog stručnjaka, za očekivati je jedno čvrsto i tvrdo nastavak zbog ispadanja osam klubova. – Jesenas su klubovi bili nekompletni zbog odlazaka igrača u Superligu, i taj propust su u najvećoj meri otklonili proteklog prelaznog roka. Koliko vidim, nema kluba koji je ostao rovit, i da će se neko tu predati, tako da nas očekuje velika borba za svaki bod, pobedu – predviđa novi strateg Dobanovčana.