DOBANOVČANI DOBIJAJU FUDBALSKI CENTAR IZ SNOVA

Fudbaleri Budućnosti tešku i neizvesnu sezonu u Prvoj ligi Srbije završivši su na deobi devetog mesta sa 32 boda koliko je osvojio i Trajal

Fudbaleri i članovi stručnog štaba su na zasluženom odmoru, a novo okupljanje predviđeno je za poslednju nedelju juna.

Čelne ljude kluba iz Dobanovaca očekuje mnogo zadataka i aktivnosti da bi spremno dočekali izazove u novom prvenstvu, kako na takmičarskom, tako i na organizacionom i infrastrukturnom planu, što je u ovom trenutku stavljeno u prvi plan.

Fudbalski kompleks polako niče i dobija obrise izuzetnog sportskog centra. Posao neprestano napreduje, uz svesrdnu podršku predsednika Stevana Šuše, jer je opština Surčin i nosilac celokupnog projekta.

Mane Smiljanić, predsednik Budućnosti, sa mnogo elana i zadovoljstva priča o velikom poduhvatu:

– Zahvalni smo lokalnoj samoupravi i predsedniku Stevanu Šuši, što su odabrali Dobanovce za mesto gde će biti izrađen ovakav sportski centar, a pored fudbalskog terena sa veštačkom travom koja je već postavljena, imaće i prateće sadržaje, uređene svlačionice, sobe i reflektore. Biće to kompletan ambijent koji je nedostajao u ovom delu Srema, a moći će da ga koriste sve ekipe sa teritorije opštine Surčin. U planu su da se igraju i takmičarske utakmice.

Kako teku radovi?

– Za sada sve ide po planu i predviđenim rokovima, očekujem da se kompletna celina zaokruži do kraja godine. Poznato je koliko smo imali muke i odricanja tokom zimskih priprema, nismo imali gde da treniramo, snalazili smo se na razne načine da bismo sačuvali glavni teren.

Objekat se radi pod pokroviteljstvom opštine, ali i rukovodstvo Budućnosti želi konkretne akcije tokom leta, na terenu i oko njega.

– Što se tiče sportskog centra, želimo ljudima iz opštine da pružimo svaku vrstu podrške i pomoć sa naše strane. Tokom leta preduzećemo određene akcije i radove na sređivanju objekta, klupskih prostorija… Određena sredstva smo prikupili, pa ćemo kompletno renovirati i privesti nameni postojeći objekat, u planu je da se srede svlačionice, osposobi teretana, pokrijemo i napravimo svečanu ložu za prijem gostiju.

Dodatnih radova biće i na terenu.

– Čeka nas ravnanje, navodnjavanje i promena trave na pojedinim delovima. Želja nam je da ovaj period maksimalno iskoristimo i obezbedimo dobre uslove za prvoligaša. Idemo postepeno, da Dobanovčani, pored stabilnog prvoligaša, imaju i sjajne uslove. Bitno je da sve odradimo na najbolji način – jasan je Mane Smiljanić.

izvor: zurnal.rs