DOBANOVAČKI PRINC, TOTI MALDINI SU PROŠLOST, BUDUĆNOST JE NJEGOVA! SRBIN 13. NA SVETU PO VERNOSTI KLUBU!

TOTI MALDINI SU PROŠLOST, BUDUĆNOST JE NJEGOVA! SRBIN 13. NA SVETU PO VERNOSTI KLUBU!

Najluđa fudbalska priča dolazi nam iz okoline Beograda i kluba u kome jedan fudbaler igra neprestano od 12 septembra 2004 godine.

Šta je zajedničko za Paola Maldinija, Frančeska Totija I Slobodana Lučića? Za sve njih je transfer nepoznata reč. Legende italijanskog i svetskog fudbala su 25 godina igrale u istom klubu, dok je Lučić 18 godina na istoj adresi Sportska 54, Dobanovci.

Sećam se debija, bilo je to 12. septembra 2004. protiv Teleoptika. Srpsku ligu smo igrali, imao sam 16 godina, odigrao 45 minuta, dao gol, a onda me je trener izveo „da ne izgorim“ – prisetio se Lučić, pa nastavio:

– Igrao sam protiv Marinkovića, Veselinovića, Babovića, Pajovića, svi oni su igrali za reprezentaciju. Jovšić je branio… I bilo mi je zanimljivo da se kao klinac iz Dobanovaca odmerim sa nekim ko je došao iz škole Partizana i planiran je za A reprezentaciju. U to vreme ko je imao 20 godina bio je mlad, a ja sam sa 16 debitovao! Gol sam dao rukom, bio je neki centaršut sa leve strane ja sam natrčao, ruka mi je bila na butini… Ali nisu se puno bunili. Bilo je 2:2 na poluvremenu, a na kraju smo izgubili 2:4.

Debi je mogao da dođe i par nedelja pre.

– Igrao sam za kadete tada, priključili su me za prvi tim, bio sam na klupi nedelju, dve pre toga protiv Mladenovca. U petom minutu sam otišao na zagrevanje ali nisam ušao.

PONUDA JE BILO, ALI…

Prosto je neverovatno da neko ostane toliko dugo u jednom klubu, posebno u Srbiji.

– Nameštalo se da ostanem. Bilo je ponuda, bilo je perioda i da sam ja želeo samo da ostanem, nekada bih poželeo da idem. Ali sam ostao. Bilo je ponuda iz Superlige, bilo je i za inostranstvo… U jednom trenutku sam samo želeo da ostanem, kad smo ušli u Prvu ligu 2016. godine, bio sam srećan ovde. Ali iz ove perspektive… Možda ipak treba menjati klubove – surovo iskreno istakao je Lučić, pa objasnio:

– Neki poštuju i cene to što sam ceo život u Dobanovcima. Sa druge strane, neki to uopšte ne cene. Ostaje žal što nisam imao priliku da zaigram Superligu ili da se oprobam u inostranstvu. Mnogo se propuštenih stvari desilo da bih postao legenda jednog kluba.

A ponuda je, naravno, bilo.

Izvor Dnevne novine Kurir